Suiker of suikervrij?

                         Optimaal gezond

EetPaleo Suikervrij helpt mensen in 21 dagen van hun suikerverslaving af.

ADS

VERSCHILLENDE

SUIKERS

Kokosnootsuiker

 

Kokos suiker is een alternatieve suikersoort die van nature een lage Glycemische Index (GI) heeft, dit heeft weer voordelen voor gewichtscontrole en het verbetert het glucose en lipide niveau voor mensen met diabetes (type 1 en type 2).

 

KoKos Suiker wordt geproduceerd uit het zoete sap van tropische kokosnoot bloesems. Traditionele suikerboeren klimmen hoog in de kruin van wiegende kokosnoten en   oogsten het zoete nectar door voorzichtig de bloem open te snijden. Eenmaal verzameld, wordt de nectar in een ketel ingekookt tot een dikke karamel en gemalen tot suiker kristallen.

 

Kokos suiker is al lang een suikeralternatief in Zuid-Oost-Aziatische culinaire erfgoed en kruidengeneeskunde.

Kokos suiker is beoordeeld als een GI-35.   Ter vergelijking, de meeste commerciële honing is GI 55 en rietsuiker is GI 68.

Kokos suiker heeft een veel rijkere voedingswaarde dan alle andere commercieel beschikbare zoetstoffen.

Kokos suiker is vooral rijk aan kalium, magnesium, zink en ijzer en is een natuurlijke bron van de vitamines B1, B2, B3, B6 en C.

Kokos suiker is een 100% biologisch, onbewerkt, ongefilterde en ongebleekte natuurlijke zoetstof. En bevat geen conserveringsmiddelen.

Deze kokosnoot suiker wordt geproduceerd door kleine boeren. 100% van het geld van telen, oogsten en primaire verwerking van dit ingrediënt blijft in de lokale gemeenschap.

Door middel van toegang tot de markt en de productie opleiding, kleinschalige suiker tappers zijn gestegen ruim boven de armoedegrens en zijn in staat tot een toename van persoonlijk inkomen van bijna 200% te verdienen, met behoud van een concurrerende marktprijs als een   SUIKER alternatief!

De Voedsel-en Landbouworganisatie (FAO) van de Wereldbank heeft gemeld dat palm zoetstoffen als deze kokosnoot suiker de meest duurzame zoetstof in de wereld is !

Kokos suikers zijn niet afkomstig van dezelfde soort palm welke wordt gebruikt voor de productie van palmolie.

Kokospalmen leveren een gemiddelde van 50-75% meer suiker per hectare op dan suikerriet en gebruiken minder dan 1/5 van de voedingsstoffen voor deze productie.

Tropische palmen zijn een ecologisch waardevolle boom gewas dat groeit in diverse, wild-life ondersteunende agro-ecosystemen, die de beschadigde bodem te herstellen en vereisen zeer weinig water.

Kokospalmen worden beschouwd als de "Tree of Life" door vele traditionele gemeenschappen over de hele wereld als ze meer dan 100 kleinschalige toegankelijke producten van waaruit levensonderhoud te voorzien. De productie van Cocos suiker heeft het hoogste potentieel voor het verbeteren van het leven van deze boeren, terwijl het creëren van een netto voordeel voor hun omgeving. Bron: Essential Living Food

 

U vindt ons met:

google.nl

yahoo.com

bing.com